Islam & Seksualiteit

Mag je volgens de islam seks hebben als de vrouw menstrueert?

Nee. Het is niet toegestaan in de islam om seks te hebben tijdens de menstruatie. De Koran zegt over menstruatie in sura Al-Baqara vers 222 : "En zij vragen u omtrent de menstruatie. Zeg (hun): "Het is iets schadelijks, blijft dus gedurende de menstruatie van de vrouwen weg en gaat niet tot haar in, voordat zij hersteld zijn. Maar wanneer zij zich hebben gereinigd, gaat tot haar in, zoals Allah het u heeft bevolen. Allah bemint hen, die zich tot Hem wenden en zich rein houden."

Wel mag je op andere manieren seksueel actief zijn gedurende de menstruatie zolang het vrouwelijk geslachtsdeel niet gepenetreerd wordt of aan orale seks wordt gedaan. Men mag tijdens de menstruatie alles met elkaar doen, behalve de vrouw oraal bevredigen en gemeenschap hebben met elkaar.

Weten jullie van elkaar dat jullie van elkaar kunnen genieten zonder dat er een risico is op gemeenschap? Dan is er niets aan de hand. Maar wanneer je als stel weet dat je je passies niet kan beheersen, zoek dan naar een manier waarbij je geen risico hoeft te lopen. Vind uit wat het beste bij je past, bijvoorbeeld: elkaar liefkozen met kleren aan of soms kan het zelfs zo zijn dat jullie besluiten om tijdens de menstruatieperiode wat meer lichamelijke afstand te nemen. Het gaat er in ieder geval om dat je dit gezamenlijk bespreekt en allebei tevreden bent over dat wat jullie afspreken.