Seks in het huwelijk

Mijn partner dwingt mij tot vrijen als ik geen zin heb en zegt dat als je - eenmaal getrouwd bent - zin moet maken. Wat kan ik doen?
Niemand mag een ander dwingen tot seksueel contact als hij of zij daar geen zin in heeft. Zowel binnen als buiten het huwelijk is dit strafbaar. In een relatie is het belangrijk elkaars grenzen en wensen te respecteren. Seks is geen huwelijksplicht. Je kunt meer genieten van seks als je hier beiden zin in hebt en weet wat de ander fijn en prettig vindt. Als je het gevoel hebt dat je partner je onder druk zet dan moet je dit bespreken. Natuurlijk kan het voorkomen dat jij soms minder zin hebt in seks. Soms heeft dit te maken met andere dingen. Bijvoorbeeld dat je je moeilijk kan ontspannen, bang bent te falen of niet echt geniet van seks. Bespreek dit met elkaar. Laat ook merken wat jij prettig of niet prettig vindt bij seks.

Mocht je er samen niet goed uitkomen dan kun je advies vragen bij de huisarts of een seksuoloog. Ben je jonger dan 25 jaar dan kun je ook de Sense.info lijn bellen. Blijft je partner jou toch onder druk zetten en je dwingen tot seks terwijl je dit niet wilt, dan is het goed hierover met de huisarts in gesprek te gaan. Als er geweld of dwang gebruikt wordt is het raadzaam aangifte te doen bij de politie.