Anticonceptie

Ik heb seks gehad zonder condoom en ben de pil vergeten. Wat nu?
Had je seks binnen 36 uur (anderhalve dag) nadat je de laatste pil hebt genomen? Dan is er niks aan de hand. Je kunt dan de vergeten pil nemen. Deze beschermt je tegen zwangerschap. 

Is het langer dan 36 geleden dat je de laatste pil slikte? Haal dan de morning-afterpil! De morning-after pil stelt de eisprong uit. Het sperma dat via de vagina jouw lichaam is binnengekomen, kan daardoor geen eicel bevruchten. Zwangerschap is dan niet mogelijk. De morning-afterpil werkt het best als je deze binnen 24 uur na de onveilige seks slikt. 

De morning-afterpil kun je zonder huisartsrecept krijgen bij een apotheek of drogist. Hier vindt je adressen bij jou in de buurt.

Hebben jij en/of je partner eerder seks zonder condoom gehad met iemand anders? Doe dan allebei een soa-test bij de huisarts. Wil je niet naar je huisarts en ben je jonger dan 25 jaar? Dan kun je ook terecht bij Sense. Ben je 25 jaar of ouder? Zoek dan hier waar jij terecht kan voor soa- en hiv-test. Voor een consult betaal je dan een eigen bijdrage.