Maagd zijn en de eerste keer

Hoe zorg ik ervoor dat mijn partner en ik geen pijn voelen bij de eerste keer seks?

De meeste mannen en vrouwen zijn bij hun eerste keer vrijen zenuwachtig en soms ook wel bang. De volgende punten zijn daarom belangrijk:

- Het is belangrijk dat jullie er allebei klaar voor zijn en zin in hebben. Als een van jullie er niet klaar voor is, doe het dan niet!
- Neem met z'n tweetjes de tijd om te ontspannen en uit te vinden wat je beiden prettig en lekker vindt. Zo kom je allebei in de stemming en ook je lichaam zal meer ontspannen zijn. Zo is de kans kleiner dat je pijn zult hebben bij het vrijen
- Doe het op een plek waar jullie enige tijd ongestoord samen kunnen zijn (mobiel uit!)
- Gebruik voorbehoedsmiddelen om te voorkomen dat je zwanger wordt (als je dat niet wilt) of besmet wordt met soa of hiv. Zo hoeven jullie je tijdens en na de seks geen zorgen te maken over eventuele vervelende gevolgen.

Kortom, als je zelf graag seks wilt met de ander, je ontspannen bent en je prettig voelt op de plek waar jullie zijn, is het een goed begin. Nemen jullie vervolgens de tijd voor elkaar dan is de kans erg klein dat jij of jouw vriend(in) pijn hebben tijdens de eerste geslachtsgemeenschap.

Voor meer informatie over maagdelijkheid, zie de folder 'feiten en fabels over het maagdenvlies':

http://geentaboes.marokko.nl/doc/G___Communicatie__Brochures__feitenenfabels%202009.pdf