Maagd zijn en de eerste keer

Mijn toekomstige familie hecht veel waarde aan maagdelijkheid. Ik ga binnenkort trouwen maar ben geen maagd meer. Waar kan ik terecht voor hulp en advies?
Als je per se wilt bloeden tijdens je huwelijksnacht, zijn hiervoor verschillende trucjes. Je kan denken aan het maken van een sneetje in je vinger, waarna je het bloed op het laken onder je billen smeert. Of je legt daar een zetpil met rode kleurstof neer, die je trouwens ook kunt inbrengen in je vagina. Deze kun je verkrijgen bij sommige apotheken. Veel vrouwen die volgens hun geloof of cultuur als maagd het huwelijk in moesten en angst hadden niet te bloeden, zullen deze en andere trucs kennen. Vrouwen die hun aanstaande echtgenoot of schoonfamilie een medisch bewijs van maagdelijkheid willen geven, kunnen via hun huisarts of genoemde websites informatie, hulp en advies krijgen:

 www.seksualiteit.nl,
 www.rutgershuis.nl,
www.sense.info of
 www.casa.nl
 
Elke arts in Nederland en dus ook de huisarts moet zich houden aan zijn of haar beroepsgeheim en zal jouw vraag of probleem dus nooit met iemand anders bespreken. Ook niet met je ouders of je toekomstige man of vrouw.

Voor meer informatie over maagdelijkheid, zie de folder 'feiten en fabels over het maagdenvlies':

http://geentaboes.marokko.nl/doc/G___Communicatie__Brochures__feitenenfabels%202009.pdf